Ajankohtaista

Hunajaa Setälälle, suolaa sairaanhoitopiirille

9/6/2008


Satakunnan Journalistit myöntää tänä vuonna hyvän tiedottamisen hunajapurkki-palkinnon Porin kaupungin liikenneinsinööri Markku Setälälle. Suolaa huonosta tiedottamisestaan saa puolestaan Satakunnan sairaanhoitopiiri.

Liikenneinsinööri Markku Setälä on sinnikkäästi ajanut omaa linjaansa niin Porin liikennekulttuurin kuin siitä tiedottamisenkin muokkaajana. Tiedottamisen määrä on kasvanut samaan kiihtyvään tahtiin kuin Porin liikenneympyröidenkin.

Setälä on hyvä esimerkki siitä, miten virkamies voi panna peliin koko persoonallisuutensa edustamansa asian vuoksi. Väsymättömästi hän on halunnut tuoda julki esimerkiksi sitä, että Pori on pyöräilykaupunki. Sen hän on saanut kansan uskomaan. Hän opetti porilaiset myös vilkuttamaan ympyrästä poistuttaessa. Kielteisistä palautteistakin huolimatta hän jaksaa perustella päätöksiään kiihkottomasti. Vastauksen hän pyrkii antamaan kysymykseen kuin kysymykseen.

Mikä parasta: Mies osaa hymyillä itselleen. Sen hän osoitti heittäytyessään pari vuotta sitten dokumenttielokuvan Liian pienet ympyrät tähdeksi.

Sairaanhoitopiirin
tiedottaminen ei suju

Satakunnan Journalistien huonon tiedottamisen suolasalkkari luovutetaan tänä vuonna Satakunnan sairaanhoitopiirille. Terveydenhuolto on asia, joka kiinnostaa hyvin paljon kansalaisia, ja siksi myös siihen liittyvän tiedottamisen tulee olla hyvää ja perusteellista. Satakunnan sairaanhoitopiirin tiedottaminen ei suju. Se on liikaa piirin ylimmän hallinnollisen johdon käsissä.

Satakunnan sairaanhoitopiiriin kaivattaisiin erikseen nimettyä tiedottajaa. Sairaanhoitopiireissä suhtautuminen tiedottamiseen vaihtelee. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä on jopa jokaiselle tulosalueen yksikölle nimetty oma tiedottaja, mutta tiedottajia on myös Päijät-Hämeen ja Lapin shp:ssä.

Toimittajien ja sairaanhoitopiirin yhteistyö voi toimia hyvin. Siitä osoituksena Pirkanmaan Journalistit palkitsi maaliskuussa sairaanhoitopiirinsä tiedotuspäällikön Leena Kuupakon vuoden parhaan tiedottajan palkinnolla.

226 000 satakuntalaisen sairaanhoitopiiri on tärkeä osa maakunnan elämää. Piirin palveluksessa työskentelevän 3500 henkilön työ on satakuntalaisille arvokasta ja mielenkiintoista, ja sen tulee kuulua ja näkyä medioissa silloinkin, kun se ei ole sairaanhoitopiirin hallituksen tai valtuuston esityslistalla.

Satakunnan Journalistit on jakanut huonon ja hyvän tiedottamisen symboleita, hunajapurkkeja ja suolasalkkareita, vuodesta 1988. Hunajapurkit ja suolasalkkarit ovat uniikkikappaleita.

<<<<<Takaisin arkistoon